Zdravá výživa | Vegetariáni a vegani | Zdraví | Problematiky | Zažívání a vyměšování | Normální trávení | Části těla | Játra| žlučník | Játra | Trávicí ústrojí | Žaludek | Ochucovadla | Koření


Salvia Paradise Pepř citronový 50 g

Salvia Paradise Pepř citronový 50 g

Salvia Paradise

96 Kč

👌 Obsahem této směsi koření je pepř bílý, který se získává z vyzrálých bobulí máčením ve vodě a odstraněním slupky. Bílý pepř je oproti konvenčnímu pepři ostřejší a výraznější na chuti i vůni. Citronová kůra dolaďuje pikantnost a aroma dominantního bílého pepře. Pepř citronový je směs koření obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený. Použití: Pepř citronový dodává příjemnou, peprně kyselou chuť mořským, ale i sladkovodním rybám a plodům, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Výhodou bílého pepře je, že neobarví světlé omáčky.   Okoun na citronovém pepři (2 porce) 2 polévkové lžíce másla,1 lžičku olivového oleje,4 filety z tilapie (okoun nilský),pepř citronový,sůl dle chuti. Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a pak přidáme olej. Mezitím si připravíme filety, které osolíme a posypeme citronovým pepřem. Vložíme na pánev a smažíme z každé strany cca tři min. Doporučujeme ještě pak další čtyři min. podusit, např. se zeleninou. Pepř bílý, citronová kůra 20 %...



Salvia Paradise Pepř sečuánský celý 60 g

Salvia Paradise Pepř sečuánský celý 60 g

Salvia Paradise

216 Kč

👌 Jedná se o značně aromatické a chuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Výhodou je výrazná pepřová chuť bez palčivé ostrosti. Zajímavostí je, že v Číně ho v pražené podobě používají i jako koření do zeleného čaje. Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagara, čínský nebo japonský pepř. Použití: Pepř sečuánský používáme všude tam, kde konvenční pepř. Zejména pak u jídel, kde již převládá palčivá chuť, ale stále postrádáte chuť pepře. Pokud děláte pokrm na pánvi, je vhodné část pepře opražit a část dát do hotového jídla – tím se rozvíjí celá škála chutí. Použít ho lze ve formě drcené či celé. Vyjímá se zejména na drůbeži připravené čínským způsobem. Doporučujeme lidem, kteří jsou na palčivost obyčejného pepře citliví. Pepř sečuánský (Zanthoxylum piperitum)..


Zdravá výživa | Vegetariáni a vegani | Zdraví | Problematiky | Zažívání a vyměšování | Normální trávení | Části těla | Játra| žlučník | Játra | Trávicí ústrojí | Žaludek | Ochucovadla | Koření 3,75 (75%) 52 x hodnotené

Kategorie produktů zdrava vyziva | vegetariani a vegani | zdravi | problematiky | zazivani a vymesovani | normalni traveni | Casti tela | jatra| zlucnik | jatra | travici ustroji | Zaludek | ochucovadla | koreni obsahuje 2 produkty.


Sociální sítě
facebook youtube
zdravá výživa | vegetariáni a vegani | zdraví | problematiky | zažívání a vyměšování | normální trávení | Části těla | játra| žlučník | játra | trávicí ústrojí | Žaludek | ochucovadla | koření za super ceny
© 2024 Kontakt